woensdag 2 mei 2018

SPSB stelt 35 eigendomspercelen beschikbaar aan Vereniging voor Minder Draagkrachtige Studenten te Waterland

'35 Percelen slechts een druppel op gloeiende plaat, vereniging heeft ruim 600 leden'


'De zekerheid om in aanmerking te komen voor een woning mag niet afhangen van politieke wil of politieke connecties.' Dit zei Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons maandag bij de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen de Vereniging voor Minder Draagkrachtige Studenten (VMSS) en de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), aldus de Ware Tijd vandaag, woensdag 2 mei 2018.

De SPSB heeft 35 eigendomspercelen beschikbaar gesteld aan de vereniging te Waterland, Domburg. De twee hebben in verband hiermee vorig jaar een intentieverklaring getekend voor het ter beschikking stellen van de percelen. Dit is met de ondertekening maandag beklonken.

De bank zal verder ondersteunen bij het opzetten van woningen voor de doelgroep van de vereniging. Geerlings-Simons is ingenomen met de stap van de studentenvereniging en dat wat zij tot nu toe heeft bereikt. Ze stelt het op prijs. dat de vereniging hiermee een basis heeft gecreëerd voor studenten als het gaat om woonzekerheid.

VMSS-voorzitter Paul van Dun noemde de ondertekening maandag een historisch moment voor studenten en de bank, en een mijlpaal voor de vereniging. Het is volgens hem de eerste keer in de geschiedenis, dat studenten zelf de gelegenheid hebben gehad om zo'n project te initiëren.

Van Dun wees er echter op, dat de 35 percelen slechts een druppel op een gloeiende plaat zijn, aangezien de vereniging ruim zeshonderd leden telt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten