woensdag 2 mei 2018

Stichting Dierenbescherming Curaçao dreigt dierenasiel te moeten sluiten...

'De bodem van de kas is in zicht gekomen en op termijn kan het asiel niet meer bekostigd worden'


Als er niet snel een oplossing komt voor de financiële problemen van Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC), heeft het eiland straks geen dierenasiel meer. Dat stelt de stichting in een bericht aan de media, zo bericht vandaag, woensdag 2 mei 2018, het Antilliaans Dagblad

De SDBC heeft zeventig jaar lang zorg gedragen voor het dierenasiel op Parera. 'Maar, de bodem van de kas is in zicht gekomen en op termijn kan het asiel niet meer bekostigd worden. Het SDBC-bestuur heeft alles in het werk gesteld om dit te voorkomen, maar als gevolg van een drastische daling van de inkomsten over alle linies is het niet langer verantwoord op de oude voet door te gaan', zo luidt de boodschap.

De collecte en andere fundraisingsactiviteiten eind vorig jaar hebben samen een stuk minder geld opgeleverd dan voorheen. De overheidssubsidie loopt gestaag terug. En sponsoring en bijdragen van bedrijven zijn begin dit jaar lager uitgevallen dan gehoopt.

'Het kost steeds meer moeite mensen en organisaties ervan te overtuigen om bij te dragen. De markt is bovendien meer dan verzadigd doordat allerlei instellingen die nagenoeg hetzelfde werk doen op dezelfde deuren kloppen voor geldelijke bijdragen', verklaart het SDBC-bestuur.

Ondertussen zit het asiel overvol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten