woensdag 2 mei 2018

IDB praat LVV-minister bij over door haar gefinancierde projecten

Projecten op tafel onder andere investering in infrastructuur en kwaliteit agrarische statistieken

(Bron foto: NII)
 
Minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Lekhram Soerdjan, is onlangs geïnformeerd over de projecten die door de Inter-American Development Bank (IDB) gefinancierd worden. Een delegatie van de bank heeft hem onder meer op de hoogte gebracht over het lopende project ter verbetering van de voedselveiligheid, waaronder de afbouw van laboratoriumfaciliteiten en de uitvoering van innovatieve projecten. 

Er is ook gesproken over de voorbereiding van een nieuwe investering in de infrastructuur en de kwaliteit van agrarische statistieken.

Met betrekking tot het onderdeel statistieken is overeengekomen dat de landbouwtelling voor 2020, twee steekproefonderzoeken en institutionele versterking van activiteiten van het ministerie van LVV, gefinancierd zullen worden. Betrouwbare en actuele agrarische statistieken zijn voorwaarden voor een goede planning en beleid, aldus LVV gisteren 1 mei 2018 via regeringsspreekbuis Nationaal Informatie Instituut (NII).

In het project over investering in de infrastructuur is de rehabilitatie van zes waterschappen in het district Nickerie onder andere Clara Polder, Wasima, Paradise en Longmay, en Nanni en Bruto polder opgenomen. Na de rehabilitatie zal het beheer en onderhoud van de waterschappen worden overgedragen aan de desbetreffende waterschapsbesturen. Met dit project wordt getracht om de waterhuishouding in die gebieden efficiënter en effectiever te beheren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten