woensdag 2 mei 2018

Gajadien (VHP): ‘Ondanks grote ramp in Suriname gaan president en ministers vrolijk op reis’

'Het is een nationale schande dat regering deze reis niet heeft afgezegd om per direct actieplan op te stellen om zeepiraterij aan te pakken’


'Terwijl er een grote ramp is in Suriname, gaan de president en zijn ministers vrolijk op reis.' Zo reageert VHP-parlementariër en -ondervoorzitter Asiskumar Gajadien dinsdag 1 mei 2018 in het Dagblad Suriname op de manier waarop regeringsautoriteiten omgaan met de vermissing van 16 vissers. 

President Desi Bouterse is op bezoek in Brazilië. Met hem zijn ook afgereisd first lady Ingrid Bouterse-Waldring, minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken, Ronni Benschop van Defensie, Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV) en Stuart Getrouw van Justitie en Politie (JusPol). De delegatie wordt morgen terugverwacht.

Gajadien voert aan dat ‘het een nationale schande is hoe het regeringsteam deze reis niet heeft afgezegd om per direct een actieplan op te stellen om zeepiraterij aan te pakken’.

Hij had in ieder geval verwacht, dat de ministers van LVV en JusPol in het land zouden blijven om deze kwestie persoonlijk met de vissers en andere instanties te coördineren. 'Alsof er niets aan de hand is in het land. Het lijkt erop alsof hen niet deert wat er gebeurt in het land, waardoor men een beleid voert dat niet gericht is op verbetering van de samenleving', aldus de politicus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten