woensdag 2 mei 2018

Illegale goudzoekers in Venezuela zetten 'vakbonden' op belast met controleren goudhandel

(Bron foto: Noticias Diarias)
'Sekswerk, drugshandel, afpersing en gerichte moorden zijn de nieuwe norm geworden'


Na een operatie tegen illegale goudwinning in de noord-centrale staat Carabobo, zei generaal Juan Carlos Du Boulay Perozo, commandant van de Carabobo Defensie Operatie Zone nr. 45, dat illegale goudzoekers in Venezuela 'vakbonden' hebben opgericht die belast zijn met het controleren van goudhandelsactiviteiten. 

In de regio onder supervisie van Du Boulay opereren dergelijke illegale organisaties in een gebied met de naam Negra Matea, waar voedselproducten ook illegaal worden verkocht en mensen alleen contant kunnen betalen. Een dergelijke praktijk is gebruikelijk geworden in het land, omdat het nog steeds vecht tegen een economische crisis, met voedseltekorten die ten minste 80 procent van de bevolking naar een situatie van voedselonzekerheid dwingt en de inflatie op jaarbasis tot 8.900 procent stijgt.


In de afgelopen jaren is de illegale winning van goud en andere metalen en smokkel naar buitenlandse markten door velen gezien als een manier om door de crisis te navigeren.

Volgens Du Boulay zijn sekswerk, drugshandel, afpersing en gerichte moorden in de gebieden waar dergelijke activiteiten plaatsvinden, de nieuwe norm geworden.


De generaal zei ook, dat illegale operaties steeds meer 'geïndustrialiseerd' worden, zoals zijn team van 200 functionarissen tijdens de operatie van dinsdag 1 mei 2018 kon bevestigen. Ze vonden slangen en pompen die suggereren dat er placer mining plaatsvindt in het gebied, evenals de uitgebreide schade die ze op de bovengrond hebben opgemerkt.

De autoriteiten merkten ook op, dat de nabijgelegen rivier de El Torito en zijn zijrivieren, die drinkwater leveren aan verschillende steden in de regio, door dergelijke activiteiten worden vervuild.

(Suriname Mirror/Mining.com/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten