vrijdag 11 mei 2018

Surinamer in Frankrijk aangehouden met ruim 100 geslikte cocaïnebolletjes, 1.7 kilo...

Man was in bus onderweg van vliegveld Orly naar Amsterdam

Slikker dacht slim te zijn door vanuit Suriname via Frans-Guyana en Parijs naar Nederland te reizen


Een man uit Suriname is woensdag gearresteerd met 1.7 kilo cocaïne in zijn maag op de snelweg A1, in een bus, onderweg van luchthaven Orly naar Amsterdam. Zijn verdachte gedrag trok de aandacht van douaniers van de Nogent-sur-Oise (Oise) brigade. De man bleek meer dan honderd bolletjes te hebben ingenomen, met in totaal 1.7 kg cocaïne. 

Een uiterst zeldzame hoeveelheid, gevaarlijk voor de slikkers, maar dat veel kan opbrengen. De marktwaarde van de drugs, in beslag genomen door de douane, wordt geschat op 70.000 euro.

Wonend in Nederland, waar hij sociaal goed geïntegreerd is, aldus de krant Le Parisien vandaag, vrijdag 11 mei 2018, had de verdachte geprobeerd een slimme reisroute te nemen om aan de politie te ontsnappen. In plaats van naar huis te gaan met een rechtstreekse vlucht tussen Suriname en Amsterdam - zeer gevoelige vluchten en met name het doelwit van de Nederlandse autoriteiten - was hij van Guyana naar Frankrijk vertrokken.

Hij wist te ontsnappen aan luchthaventoezicht voordat hij een bus naar Nederland nam. Lijndiensten die ook zeer nauwlettend in de gaten worden gehouden door de douaniers van Picardië.

Het was tijdens een routinecontrole in de Somme, in Feuillères, dat zijn reis eindigde.

Overgebracht naar de lokale gendarmes, moet de man snel worden berecht door de strafrechter van Amiens.

In maart had de douane van Picardië ook al een Surinamer gearresteerd die 1.4 kilo cocaïne had ingenomen.

(Suriname Mirror/Le Parisien)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten