vrijdag 11 mei 2018

Refineria Isla op Curaçao zwijgt over beslagen door Amerikaanse ConocoPhillips

Personeel verkeert volledig in het ongewisse...


Refineria Isla doet, een week na het begin van de beslagleggingen van het Amerikaanse olieconcern ConocoPhillips op eigendommen - waaronder olie - van PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.) op Curaçao en Aruba, geen uitspraken over deze beslagen. Directie en woordvoerder wijzen vragen over de feitelijke situatie en gevolgen categorisch af, aldus het Antilliaans Dagblad.

Niet bekend is welke bedragen zijn gemoeid met de beslaglegging op Refineria Isla, dochtermaatschappij van PdVSA op Curaçao. Evenmin is duidelijk of door het beslag de uitbetaling van lonen aan de circa duizend werknemers en leveranciers/crediteuren aan het eind van de maand in gevaar komt, of dat de salarissen ondanks het beslag gegarandeerd zijn.

Intern heeft Refineria Isla evenmin uitspraken gedaan; het personeel verkeert volledig in het ongewisse. Ook naar buiten toe doet de huurder en exploitant van de raffinaderij en de olieterminal Bullenbaai geen mededelingen.

Woordvoerder Earl Balborda wil wél praten over de naderende ‘turnaround’, waarbij, zo legt hij uit, gelijktijdig de productie van de raffinaderij en die van de Curaçao Refinery Utilities (CRU) weer opgestart worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten