vrijdag 11 mei 2018

In Guyana spoelt lijk vermoedelijk vermiste visser aan na overval op vissersboten door zeepiraten

(Bron foto: Kaieteur News)
Tattoo op lichaam komt overeen met die op borstkas visser die sinds  zeeroof wordt vermist


In Guyana is gistermiddag het lijk van een man door vissers ontdekt ter hoogte van de Number 63 Beach bij de Corantijnrivier. Dit wordt bevestigd door de Guyanese politie. Het lichaam is in verre staat van ontbinding, zo berichten Guyanese media (zie onderaan) vandaag, vrijdag 11 mei 2018, en een en ander is overgenomen door de Ware Tijd.
 
Een tattoo op het lichaam komt overeen met die op borstkas van een van de vissers die sinds de zeeroof van 27 april worden vermist.

Na de gruwelijke overval op vier vissersboten, verspreidden collega's foto's van de vermiste vissers. Op een foto van de 33-jarige visser Gouwkaran (Gavin) Outar is een tattoo zichtbaar van een kruis met een anker. Deze afbeelding is ook gevonden op het lichaam dat gistermiddag aanspoelde in Guyana.

Vorige week hebben de Kustwacht en de Maritieme Politie drie lichamen geborgen die door Gum Air waren gelokaliseerd in de directe omgeving van de Wia Wia Bank. Die lijken zijn nog niet geïdentificeerd. De Surinaamse politie heeft nog geen mededelingen gedaan over de vondst van het ontzielde lichaam in Guyana.

Mark Lall, secretaris van het Visserscollectief, bevestigt op Starnieuws, dat het om één van de vermiste twaalf vissers gaat. Hij was werkzaam op de boot Shifania en zijn roepnaam was Long Hair, weet Lall te vertellen.

De boot Shifania is samen met drie andere vaartuigen op 27 april aangevallen door piraten in de omgeving van de Wia Wia Bank. Het stoffelijk overschot vertoont dat de man slechts gekleed was in een afgeknipte blauwe spijkerbroek. Het lijk is zodanig ontbonden, dat van de armen en benen slechts de botten te zien zijn.
https://www.kaieteurnewsonline.com/2018/05/11/fishermans-decomposed-body-washes-up-at-number-63-beach/

http://guyanachronicle.com/2018/05/11/body-of-fisherman-in-pirate-attack-washes-ashore

Geen opmerkingen:

Een reactie posten