vrijdag 11 mei 2018

Resten gevonden van drie personen in puin door brand ingestort gebouw in Sao Paulo, Brazilië

Zes mensen stonden nog als vermist genoteerd


Braziliaanse brandweerlieden hebben woensdag 9 mei 2018 menselijke resten gevonden die bij drie verschillende mensen lijken te horen, terwijl het onderzoek zich voortzet in het puin van een gebouw dat bezet was door krakers en vorige week in brand vloog en instortte in Sao Paulo

Een voorlopige beoordeling door het kantoor van de lijkschouwer wees uit, dat de stoffelijke resten toebehoorden aan een volwassene en twee kinderen, meldde het ministério da Segurança Pública in een verklaring.

Twee andere sets met overblijfselen werd eerder gevonden. Vrijdag vonden zoekteams het lichaam van een man die in de vuurzee omkwam, toen het gebouw op 1 mei instortte, slechts enkele seconden voordat hij gered kon worden.

Andere overblijfselen werden dinsdag gevonden die volgens de lijkschouwer van een volwassene zijn.

Brandweerlieden hebben gezegd, dat de overblijfselen werden gevonden in verschillende delen van het ingestorte gebouw. Ondertussen heeft het familielid van een man die vermist werd, de autoriteiten verteld dat de man nog leeft en in een ander deel van Brazilië was. Daardoor bleven zes mensen als vermist genoteerd staan ​​- waarvan nu enkele overblijfselen gevonden zouden kunnen zijn.

De instorting van het gebouw heeft de aandacht gevestigd op het huisvestingsgebrek in São Paulo en de geïmproviseerde woonvoorzieningen waar veel arbeidersklassefamilies hun toevlucht tot nemen.

(Suriname Mirror/Associated Press)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten