vrijdag 11 mei 2018

Politie schiet vluchtende auto-inbreker (32) in zijn linker onderbeen

(Bron foto: KPS)
Neergeschoten man had met kompaan ingebroken in geparkeerde auto in Lala Rookhweg


Het Korps Politie Suriname, KPS, bericht donderdagavond 10 mei 2018, dat het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) dinsdag 8 mei twee vluchtende auto-inbrekers heeft aangehouden. Het gaat om de 32-jarige S.W. en M.A. (35). De verdachten pleegden op die bewuste dag een inbraak in een voertuig, geparkeerd stond voor een pand aan de Lala Rookhweg, waarbij een groot geldbedrag, een hoeveelheid ruw goud en andere goederen zijn buitgemaakt.

Na hun daad sprongen de inbrekers in een gereedstaande auto. Het RBTM, dat in de omgeving was, zette de achtervolging in. Tijdens de achtervolging loste dit team waarschuwingsschoten om de verdachten tot andere gedachten te brengen, zonder het gewenste resultaat. Ook schoten die gelost werden op de banden van het voertuig werden genegeerd.

Ter hoogte van een handelszaak aan de Lala Rookhweg nabij het verkeerslicht, aan de Tweede Rijweg, werden de verdachten klemgereden. De twee verdachten stapten uit het voertuig en probeerden te voet hun weg verder te vervolgen.

De politie was genoodzaakt gericht te schieten, waardoor S.W. in zijn linker onderbeen werd geraakt. De tweede man gaf zich toen over aan de politie.

De twee buitgemaakte tassen inhoudende geldbedragen, belangrijke documenten en een hoeveelheid ruw goud zijn in de vluchtauto terug gevonden. M.A. werd met de in beslag genomen goederen overgebracht naar het politiebureau te Uitvlugt. De gewonde verdachte werd afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn beiden in verzekering gesteld. M.A. ligt onder politiebewaking in de ziekeninrichting. De vluchtauto is eveneens in beslag genomen.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten