vrijdag 11 mei 2018

Braziliaan voor smokkel cocaïne zeven jaar en acht maanden cel in in Nieuw-Zeeland

Cocaïne verborgen in zeven houten kunstornamenten


Braziliaan was onderweg van Chili via Nieuw-Zeeland naar Cambodja


Een Braziliaanse man die schuld heeft bekend voor de smokkel van 1.7 kilo cocaïne in houten ornamenten, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar en acht maanden door de rechtbank van het district Manukau, Nieuw Zeeland. 

Victor Da Cunha Bastos Filho werd gearresteerd en aangeklaagd door de douane na een bagagecontrole in augustus vorig jaar op Auckland Airport. De 46-jarige man was op een tussenstop van Chili onderweg naar Cambodja.

In zeven houten kunstornamenten bleek 1.7 kilo cocaïne verborgen te zitten met een straatwaarde van 771.000 dollar. Filho zei, dat hij de ornamenten had gekocht op een straatmarkt in Lima en dat ze een geschenk voor zijn vrouw zouden zijn wanneer hij terugkeerde in Brazilië.

Peter Lewis, 'Customs Manager Passenger Operations' op Auckland Airport, zegt dat het vonnis een boodschap is aan smokkelaars. 'Dit zou een krachtige boodschap moeten sturen naar diegenen die denken dat ze weg kunnen komen met smokkel naar Nieuw-Zeeland. Omdat deze man heeft besloten het risico te nemen, staat hem nu een lange gevangenisstraf te wachten ver van huis, en een strafrechtelijke veroordeling waardoor zijn kans om internationaal te reizen in de toekomst zwaar wordt getroffen.'

(Suriname Mirror/TVNZ/Manukau Courier)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten