woensdag 16 mei 2018

PdVSA laat zijn gezicht niet zien tijdens behandeling Kort Geding op Curaçao...

Eisende partijen eisen opheffing derdenbeslag door ConocoPhillips van 2,6 miljard dollar


In het Kort Geding van de overheidsnutsbedrijven en het Land Curaçao tegen PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.), Isla bv en ConocoPhillips dat gisteren diende, schitterde het Venezolaanse staatsoliebedrijf door afwezigheid. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 16 mei 2018.

Quincy Carrega vertegenwoordigt in deze zaak Curoil; Eric de Vries van advocatenkantoor HBN Law vertegenwoordigt Refineria di Kòrsou (RdK), CRU en Aqualectra; Rogier van den Heuvel van advocatenkantoor VanEps Kunneman VanDoorne treedt op namens het Land; Jaap Maris en Karel Frielink van BZSE Attorneys at Law vertegenwoordigen ConocoPhillips en Sandra Thomson treedt in deze zaak op namens Isla bv.

Voor PdVSA kwam gisteren geen gemachtigde opdagen.

De eisers hebben in deze zaak één gemeenschappelijk doel: dat het derdenbeslag door ConocoPhillips van 2,6 miljard dollar wordt opgeheven en dat er door het Gerecht een verbod wordt uitgesproken op andere beslagen. Partijen betogen namelijk, dat het land Curaçao schade ondervindt door de beslaglegging en dat dit een grote negatieve impact kan hebben op de economie van het land. Isla bv steunt de vordering voor het opheffen van het beslag om zo te kunnen voldoen aan de leveringsplicht.

Geëist wordt, 
dat Isla de brandstofleveringen aan de overheidsvennootschappen op de gebruikelijke wijze en tegen de overeengekomen betaling onmiddellijk hervat;
dat PdVSA alle noodzakelijke medewerking verleent aan de brandstoflevering aan overheids-nv’s door Isla;
dat ConocoPhillips weer toestaat dat Isla de brandstoflevering aan de overheidsnutsbedrijven op de gebruikelijke wijze en tegen de overeengekomen betaling onmiddellijk hervat;
dat de beslagen onder RdK, Isla, Isla Curazao en Curoil worden opgeheven;
en dat ConocoPhillips wordt verboden opnieuw beslag te leggen waardoor brandstoflevering verhinderd wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten