woensdag 16 mei 2018

Internationale groep intellectuelen en activisten eist evenwichtige en eerlijke berichtgeving verkiezingen Venezuela

'Wij weigeren het slachtoffer te zijn van een media-desinformatie-operatie'


Een internationale groep intellectuelen en activisten eist, dat mediabedrijven op een meer evenwichtige en eerlijke manier informeren over de komende Venezolaanse verkiezingen, in plaats van een enkel verhaal te reproduceren dat door de meeste media wordt verspreid. 

'Wij zijn tegen het verhaal in de media, dat de diversiteit van meningen probeert te verbergen en te stigmatiseren. Wij weigeren het slachtoffer te zijn van een media-desinformatie-operatie, die tot doel heeft om - in de internationale publieke opinie - de voorwaarden te scheppen om antidemocratische acties tegen Venezuela te rechtvaardigen', aldus een online petitie op het mediumweb platform.

In de petitie, genaamd 'Venezuela: ik wil geen slachtoffer van media desinformatie zijn', uit een groep mensen waaronder de Argentijnse Nobelprijs voor de Vrede winnaar Adolfo Perez Esquivel, de Spaanse schrijver en journalist Ignacio Ramonet, de Colombiaanse advocaat en ex-senator Piedad Cordoba, de Landloze Arbeiders Beweging-coördinator Joao Pedro Stedile, en economen Mark Weisbrot en Jacques Sapir, zijn bezorgdheid over de verkeerde informatie over de Venezolaanse verkiezingen in de media, en eisen 'evenwichtige informatie die ons in staat stelt de complexiteit van de situatie in Venezuela te begrijpen.'

'In deze gespannen politieke context, eisen wij - burgers van de wereld, belaagd door de grote internationale mediabedrijven - ons recht om te worden geïnformeerd op een algemene, evenwichtige en eerlijke manier over de aankomende gebeurtenissen in Venezuela', luidt de petitie.


Venezolanen nemen deel aan het verkiezingsproces van 20 mei om een ​​nieuwe president te kiezen uit drie kandidaten, waarvan er twee de zittende Nicolas Maduro uitdagen, naast de lokale wetgevende raden.

De petitie legt uit, dat de verkiezing zal worden gecontroleerd door meer dan 2.000 internationale waarnemers, waaronder organisaties zoals de Afrikaanse Unie, de Caribische Gemeenschap en de verkiezingsdeskundigenraad van Latijns-Amerika, en de media beweren nog steeds dat het proces een fraude is.

'Deze democratische verkiezing wordt echter al geboycot door de politieke- en media-takken van machtige groepen die nationaal en internationaal de resultaten veroordelen voordat ze zelfs zijn aangekondigd', stelt de petitie.

Ondanks het feit dat oppositiekandidaten hebben gezegd, dat ze het Venezolaanse kiesstelsel vertrouwen, denken andere delen van de oppositie dat het proces fraude is en hebben opgeroepen om zich te onthouden van stemming, terwijl anderen zelfs hebben opgeroepen tot een militaire interventie in plaats van deel te nemen aan de verkiezingen.

(Suriname Mirror/Venezuelanalysis/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten