woensdag 16 mei 2018

OM in Colombia onderzoekt corruptie in enkele van de grootste havens van het land

Adviseur van het ministerie van Defensie achter smokkel cocaïne naar Europa

Beveiligingsfunctionarissen in havens Santa Marta en Barranquilla werden betaald om containers met cocaïne te laten passeren


Het Openbaar Ministerie (OM) in Colombia onderzoekt corruptie in enkele van de grootste havens van het land, na de arrestatie van een voormalig adviseur van het ministerie van Defensie die heeft toegegeven cocaïne naar Europa te hebben gesmokkeld, aldus de krant El Tiempo.

Het OM kondigde het onderzoek aan, nadat El Tiempo dinsdag 15 mei 2018 berichtte dat luchtmacht majoor Fabian Leyton was gearresteerd, nadat autoriteiten in de Verenigde Staten een uitleveringsverzoek hadden ingediend.

Volgens de krant, vertelde Leyton DEA-onderzoekers, dat meerdere beveiligingsfunctionarissen in de Caraïbische havens van Santa Marta en Barranquilla werden betaald om containers met cocaïne te laten passeren. De drugs zouden naar Duitsland, Nederland, België en Spanje zijn vervoerd.


De bende van de luchtmachtfofficier probeerde ook privévliegtuigen te gebruiken voor de export van drugs en probeerde een smokkelroute te regelen vanuit de haven van Buenaventura aan de Pacifische kust.


Volgens El Tiempo werd Leyton minder dan drie weken geleden gearresteerd en ontslagen als adviseur van het ministerie van Defensie. Hij werd naar verluidt ingehuurd in 2011 en werd ongeveer een jaar geleden gerekruteerd door een niet nader genoemde drugshandel bende.

Luchtmachtcommandant generaal Carlos Eduardo Bueno vertelde de krant, dat de activiteiten van Leyton 'geen verband hielden met de operationele activiteiten van de luchtmacht'.

De man zou om een ​​snelle uitlevering hebben gevraagd vanwege de vrees te worden vermoord.

(Suriname Mirror/Colombia Reports/El Tiempo/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten