woensdag 16 mei 2018

'ConocoPhillips moet woord houden en de beslaglegging opheffen'

Amerikaans bedrijf beweert oog te hebben voor de lokale bevolking van Curaçao


ConocoPhillips moet woord houden en de beslaglegging opheffen nu het bedrijf gisteren verklaarde dat het oog heeft voor de lokale bevolking die midden in een dispuut tussen twee strijdende partijen is beland. Zo heeft raadsman Rogier van den Heuvel gisteren tijdens het Kort Geding tegen PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.) en ConocoPhillips namens het Land Curaçao verklaard, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 16 mei 2018.

Het Land heeft zich gevoegd bij de eisende partijen, te weten Refineria di Kòrsou, CRU, Aqualectra en Curoil. Volgens Van den Heuvel heeft ConocoPhillips eveneens te kennen gegeven dat het ervoor wil waken met zijn optreden een impact op de lokale economie te hebben.

De raadsman schetste de enorme economische schade die het land oploopt als gevolg van de beslaglegging. In zijn woorden werkt de beslaglegging ontwrichtend op de lokale economie: de Isla levert nu niet uit de beschikbare reserves, hetgeen leidt tot stagnering in de voorziening van brandstof voor auto’s maar ook voor vliegtuigen.

Ook plaatste Van den Heuvel de zaken in perspectief door de omzet van ConocoPhillips af te zetten tegen de inkomsten van Curaçao. 'De beslaglegger heeft een jaarlijkse omzet van 30 miljard dollar, oftewel 10 keer het bruto nationaal product van Curaçao', aldus de advocaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten