woensdag 16 mei 2018

Minister Martina, Curaçao, wil strengere screening organisaties en promotoren van evenementen

Kans op herhaling van debacle als Curaçao Ponton Festival moet zo klein mogelijk zijn


In de toekomst zullen organisaties en promotoren van evenementen een strengere screening moeten ondergaan, om de kans op een herhaling van een debacle als het Curaçao Ponton Festival zo klein mogelijk te maken. Met bijvoorbeeld een bankgarantie zal moeten worden aangetoond dat er voldoende fondsen beschikbaar zijn om een evenement te kunnen organiseren. Dat schrijft minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling in antwoord op vragen van PAR-Statenlid Stephen Walroud, aldus vandaag, woensdag 15 mei 2018, het Antilliaans Dagblad.

Het driedaagse Curaçao Ponton Festival werd op 4 april, de avond voordat het festival zou beginnen, afgelast. Daardoor raakten onder andere degenen die in de voorverkoop een kaartje hadden gekocht, leveranciers en sponsoren gedupeerd.

Organisator Sumusica Curaçao bv – met als directeur Gìsgard Felida – werd op 24 april failliet verklaard. Curator Lizaima Da Costa Gomez schatte de schulden destijds op ongeveer 350.000 gulden.

Iets dergelijks is nooit geheel te voorkomen, meent Martina. 'Maar, we moeten er alles aan doen om de kans zo klein mogelijk te maken.' Behalve een strengere screening van de organisatie denkt de MEO-minister aan een ‘meer professionele audit’ van de haalbaarheidsstudie van een project.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten