maandag 23 april 2018

Zeker 20 doden bij drie busongelukken op één dag in Peru

Minibus met Duitse toeristen raakt van weg tussen Arequipa en Chivay: 2 doden

- Passagiersbus stort in een ravijn in zelfde regio: 7 doden
- Minstens 11 doden bij busongeluk in de noordelijke regio La Libertad


Twee Duitse toeristen zijn gedood en 12 anderen raakten vrijdag gewond toen hun minibus rond drie uur 's middags in een ravijn stortte langs een Andesweg in het zuiden van Peru, aldus de politie. Het voertuig, dat samen met een Peruaanse chauffeur en een andere Peruaan, 12 Duitse toeristen vervoerde, stortte rond 20 meter nar beneden tijdens een reis van de stad Arequipa naar de stad Chivay.



De overlevende tien Duitse toeristen en de twee Peruanen werden naar het ziekenhuis in Arequipa gebracht, zei een politiefunctionaris in Chivay.

Chivay, ongeveer 6.500 inwoners, ligt meer dan 3.600 kilometer boven de zeespiegel in de bergen van de Colca-vallei, een populaire toeristische bestemming in het Zuid-Amerikaanse land.

Uren eerder was er nog een ongeluk gebeurd in dezelfde regio waarbij zeven doden en 18 gewonden vielen, nadat een passagiersbus 60 meter in een ravijn stortte.





Bij een afzonderlijk busongeluk vrijdag, in de noordelijke regio La Libertad, kwamen minstens 11 inzittenden om het leven toen het belandde op de bodem van een 200-meter diepe kloof, zei de politie.



De Peruaanse autoriteiten raden aan om uiterst voorzichtig te rijden op de kronkelige en smalle Andes-routes.

Op 2 januari stierven 52 mensen, terwijl 45 mensen om het leven kwamen op 21 februari - in beide gevallen nadat passagiersbussen in ravijnen stortten van bijna 100 meter diepte.

Bijna 2.700 mensen kwamen om het leven bij verkeersongelukken in Peru in 2016, volgens officiële cijfers. De gegevens voor 2017 zijn nog niet gepubliceerd.

(Suriname Mirror/Andina/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten