maandag 23 april 2018

SMOC gebruikt mogelijk Isla-geld voor de strijd voor schonere lucht

'Geld gaat helemaal besteed worden aan de bewoners in de buurt van de raffinaderij'


Mocht het zo zou zijn, dat de Isla van de Kort Gedingrechter 75 miljoen aan Stichting Humanitaire Zorg, stichting Schoon Milieu Op Curaçao (SMOC) en de 24 andere gedaagden moet betalen, dan zal SMOC het geld gebruiken voor de strijd voor schonere lucht. Het geld kan bijvoorbeeld gebruikt worden om wijkbewoners onder de rook van Isla een airco te geven, ze medische hulp en medicijnen te schenken, of de groene aanslag bij huizen te verwijderen. Dat heeft de stichting in een persbericht laten weten, aldus vandaag, maandag 23 april 2018, het Antilliaans Dagblad

De stichting verzekert, dat bij een eventuele betaling een notaris erop toe zal zien dat de ruim 2 miljoen die SMOC dan zou krijgen, helemaal besteed wordt aan de bewoners in de buurt van de raffinaderij.

Over het bedrag zelf schrijft de stichting, dat 75 miljoen een enorm bedrag lijkt. Maar, dat bedrag is in het verleden door de rechtbank vastgesteld. De rechtbank is ervan uitgegaan dat de raffinaderij in staat is dit bedrag te betalen zonder in de financiële problemen te komen. De boete van 75 miljoen was volgens SMOC overigens ook bedoeld om ervoor te zorgen dat de raffinaderij alle moeite zou doen om de uitstoot van zwaveldioxide te verminderen.

In het persbericht legt de milieustichting uit, dat SMOC net als de groep van 24 bewoners, mede-eiser is van de Stichting Humanitaire Zorg tegen de Isla. De milieustichting benadrukt, dat de stichting niet de bedoeling heeft om de raffinaderij te laten sluiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten