maandag 23 april 2018

Reddingsbrigade Citro redt 7 duiktoeristen en 3 bemanningsleden bij Awa di Oostpunt, Curaçao

Motorjacht in nood ondervindt motorproblemen


Reddingsbrigade Citro heeft afgelopen weekend zeven duiktoeristen en drie bemanningsleden bij het ruwe Awa di Oostpunt gered. Bij de Citro kwam afgelopen zaterdag via de Kustwacht een melding binnen dat er ter hoogte van Oostpunt een 30 voet motorjacht in de problemen was met aan boord drie personen. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 23 april 2018.

De Kustwacht had op dat moment verder weinig gegevens, behalve dat de boot op de rotsen dreigde te lopen of al op de rotsen terecht was gekomen.

'Onmiddellijk werden de vrijwilligers van de Citro gealarmeerd, vooral ook omdat het al vier uur in de middag was en er snel actie geboden was voordat de avondschemering zou aanbreken', aldus voorzitster Lusette Verboom-Fairbairn van de reddingsbrigade.

Om half vijf 's middags was de C-Rescue 1 al onderweg. Ook het Dash-vliegtuig van de Kustwacht was poolshoogte gaan nemen. De piloten konden melden dat ze drie personen hadden gesignaleerd op het land. Toen de Citro ter plaatse kwam, bij Awa di Oostpunt, bleek dat de boot in nood motorproblemen had ondervonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten