maandag 23 april 2018

'Verdachten Cessna cocaïne-zaak zwaar mishandeld door politie bij aanhouding'

'Eén verdachte liep kneuzingen op en kreeg stroomschokken toegediend'


De verdediging van de verdachten in de Cessna cocaïne-zaak wil ook de piloot van het vliegtuigje dat enkele weken geleden werd onderschept in Saraamacca, vrij krijgen. Hij zit nog achter de tralies, omdat de bezwaren tegen hem zeer ernstig zijn. Eerder deze week zijn de verdachten K.P., K.S. en R.S. op vrije voeten gesteld door de rechter-commissaris. Ook zijn de beperkingen opgeheven die het Openbaar Ministerie deze drie had opgelegd, waardoor de advocaten wel contact konden onderhouden met hun cliënten. Dit bericht de Ware Tijd zondag 22 april 2018.

Het is onbekend of het verbod nog van kracht is om het terrein te betreden waar het vliegtuig is onderschept.

Advocaat Arjan Ramlakhan zegt, dat de voorlopige vrijlatingen positieve ontwikkelingen zijn in de zaak, omdat de belangen van de verdachten gedurende de tijd dat zij achter de tralies doorbrachten behoorlijk geschaad zijn.

De verdachten zijn zwaar mishandeld door de politie bij de aanhouding. Een van hen liep kneuzingen op en kreeg stroomschokken toegediend.

In totaal werd bijna vijfhonderd kilo cocaïne gevonden in het vliegtuigje in een rijstveld van ondernemer Radj Oedit. Die is al een maand in Nederland. Volgens zijn advocaten is hij daar voor medische behandeling. Het is niet bekend wanneer hij terugkeert. Ook de advocaten hebben de afgelopen tijd geen contact met hem gehad. Het opsporingsbevel van de politie is nog van kracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten