maandag 23 april 2018

Gepensioneerde brandweerlieden richten eigen belangenvereniging op

(Bron foto: Eigen foto Suriname Mirror)
Gepensioneerden beklagen zich over stiefmoederlijke behandeling door de overheid

- 'De brandweerleiding gaat niet goed om met gepensioneerden'
- 'We worden behandeld als een afgewerkte dweil en dat doet pijn, we zijn aan ons lot overgelaten'


Gepensioneerde brandweerlieden komen binnenkort met een eigen belangenvereniging. Zij voelen zich miskend door de brandweerleiding en beklagen zich over een stiefmoederlijke behandeling door de overheid. Op 9 maart hebben ruim zestig gepensioneerden tijdens een bijeenkomst te Klaaskreek de eerste stappen gezet om de vereniging op te richten. Onder hen waren ook voormalige officieren en hoofdofficieren van het brandweerkorps. 

'De leiding gaat niet goed om met gepensioneerden. Er zijn mannen met pensioen gegaan die nooit zijn uitgenodigd door de korpsleiding om ze desnoods met een handdruk uit te zwaaien. De mensen moeten zelf achterhalen wanneer ze met pensioen gaan en daarna moeten ze zelf achter hun ontslagbeschikking aan gaan zodat pensioen en andere voorzieningen geregeld kunnen worden', zegt een van de initiatiefnemers vandaag, maandag 23 april 2018, in de Ware Tijd.

Een ander vraagstuk is, dat gepensioneerde brandweerlieden aan het lijntje worden gehouden over de uitkering van kledinggeld dat zij nog van de overheid tegoed hebben. 'We worden behandeld als een afgewerkte dweil en dat doet pijn. We zijn aan ons lot overgelaten', zegt een gepensioneerde.

Geopperd wordt dat indien het achterstallige geld niet snel uitbetaald wordt, de belangenvereniging namens de gepensioneerden juridische stappen zal nemen tegen de overheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten