maandag 23 april 2018

Belfort (ABOP): 'Minister Getrouw moet oppassen voor parasieten'

'Leest u goed, maar wees vooral voorzichtig voor de mensen die hun eigen belang nastreven'


ABOP-parlementariër en ex-minister van Justitie en Politie Edward Belfort is blij met de benoeming van minister Stuart Getrouw op Justitie en Politie. Als voormalige bewindvoerder op dat ministerie weet hij echter, dat Getrouw geen gemakkelijke job zal hebben wanneer het gaat om verzoeken van duistere figuren en politieke kopstukken. 

'Parasieten zijn al op het ministerie van Justitie en Politie gehuisvest en zullen komen om allerlei dingen te laten doen. Minister Getrouw moet oppassen voor deze parasieten', luidt de waarschuwing van Belfort vandaag, maandag 23 april 2018, in het Dagblad Suriname.

De ABOP’er voert aan, dat het ministerie van Justitie en Politie een zeer gevoelig ministerie is waar de nieuwe bewindsman vooral voorzichtig moet zijn bij het plaatsen van zijn handtekening op bepaalde stukken. 'Leest u goed, maar wees vooral voorzichtig voor de mensen die hun eigen belang nastreven', aldus de politicus.

Hij pleit alvast ervoor, dat de nieuwe minister zo snel als mogelijk financiële middelen ter beschikking gesteld krijgt, zodat er geen belemmeringen in zijn werkzaamheden ontstaan.

Belfort beweert, dat door de chaos op het ministerie personeelsleden van de overheid op straat zijn geplaatst die geen algemene opsporingsbevoegdheid hebben. Deze personen moeten volgens hem zo snel als mogelijk teruggeplaatst worden op hun oorspronkelijke werkplek. 'Er gebeuren een heleboel vervelende dingen. Alleen de politie heeft algehele opsporingsbevoegdheid en moet zorgen voor de rust en veiligheid. Zij mag ondersteund worden door de militairen. Alle anderen zijn overbodig.'

Belfort benadrukt, dat de minister ook moet oppassen voor mensen met een gespleten tong. 'Een aantal van ze is nu al op het ministerie. Ze komen, pakken een dienstauto en verdwijnen, terwijl de politie zwaar te kampen heeft met gebrek aan dienstvoertuigen. Mensen gaan gratis tanken, terwijl de politie vaak ook met een brandstoftekort zit.' 

Belfort benadrukt de volle ondersteuning te zullen geven aan Getrouw. Volgens hem moest Getrouw in feite als sinds augustus 2015 minister zijn op Justitie en Politie.

'Jammer dat president Desi Bouterse juist ervoor gekozen had om een politieke loyalist als Jennifer van Dijk-Silos te accommoderen. Met hokjes en nepotisme heeft zij het ministerie totaal uitgehold. Daarna kwam weer een kortlontige man, die 66 dagen allerlei gekke dingen heeft uitgekraaid. Uiteindelijk was het ministerie stuurloos, waardoor een man daar waarnam die zelf ook niets wist. Ik ben blij met deze minister en verwacht dat hij een goede job zal doen. We hebben samen gestudeerd en wij kennen elkaar heel goed, maar dat neemt niet weg dat ik kritisch moet blijven. Dus waar er steken zullen vallen, zal ik ook opmerkingen maken omdat ik in dienst ben van de gemeenschap.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten