maandag 23 april 2018

Alle zandwegen in Para afgesloten voor vrachttransport

Zwaar verkeer richt schade aan het wegdek aan

Gaat om zandwegen waarvan transporten van mijnbouw concessionarissen gebruikmaken



De districtscommissaris van Para, Armand Jurel, heeft per direct alle zandwegen waarlangs mijnbouw concessionarissen hun transporten doen, afgesloten voor vrachttransport. Het zwaar verkeer richt schade aan het wegdek en met de regenval ontstaan er enorme kuilen met modder massa. Dit tot ergernis van omwonenden die moeilijk met hun voertuig of te voet over de weg kunnen. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut vandaag, maandag 23 april 2018.

Buurtbewoners van de Verlengde Rijsdijk-, Groenhart-, Bijlhout-, Suralco-, Oud Copie-, Melk-, Stowel-, Room- en Maripaweg hebben geklaagd bij de districtscommissaris, dat trucks zelfs in de avond continu heen en weer rijden.

Kleine voertuigen kunnen moeilijk rijden op de slecht begaanbare weg en buurtbewoners kunnen niet te voet over de weg. Ook de schoolbus en de staatsbus kunnen de weg niet in vanwege de slechte staat daarvan.

Jurel is genoodzaakt per heden over te gaan tot stopzetting van zandtransport zodat de bewoners geen verdere last ondervinden van de gevolgen van een onbegaanbare weg.

Met de transporteurs van zand zullen besluiten worden genomen die moeten leiden tot een ordelijk onderhoudssysteem. De Civiel Technische Dienst (CTD) van Para, de Politie en de Geologisch Mijnbouwkundige Dienst (GMD) zijn in overleg om te komen tot een model voorwaarden document waarin transport afspraken zijn gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten