woensdag 4 april 2018

Wegen in Paramaribo weer eens veranderd in kolkende waterwegen

'Gebrek aan interesse van beleidsmakers in het moderniseren van de infrastructuur'


De Surinaamse wegen, voornamelijk in de binnenstad, waren in de afgelopen dagen weer eens veranderd in waterwegen. Zoals het alom bekend, staat het stadscentrum binnen een mum van tijd onder water. Dit is overigens jarenlang het geval vanwege een gebrek aan interesse van beleidsmakers in het moderniseren van de infrastructuur, aldus het Dagblad Suriname vandaag, woensdag 4 april 2018.

Zo waren tal van burgers, met of zonder een vervoersmiddel, genoodzaakt zich door de wateroverlast heen te slepen om hun werkplek, woning of andere bestemming, te bereiken.

Een gedeelte van de Willem Campagnestraat bijvoorbeeld was zondag moeilijk te onderscheiden van het wegdek en looppad, waardoor een burger midden op de weg zich heel voorzichtig te voet verplaatste

Ook in het ressort Mottonshoop was deze onderscheiding nauwelijks merkbaar. De Latourweg was eveneens in een tijdelijk kanaal omgetoverd. Waarover er wel met geluk gesproken mag worden, is dat de zon het enige reddingsmiddel is om de wateroverlast op de wegen te verhelpen. Zo is de situatie inmiddels beduidend hersteld.

Op de radio werd gisteren verkondigd, dat dezelfde natte weersomstandigheden in het komend weekend zich zullen herhalen. Volgens de Meteorologische Dienst is er sprake van een klimaatstoring die zich vanuit het oosten naar het westen begeeft. Daarbij zijn windstoten niet uitgesloten. De verwachting is dat tussen 3 april en 5 april 2018 de neerslag sterk zal afnemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten