woensdag 4 april 2018

Twijfels over de deskundigheid bij tal van schoonheidssalons op Curaçao

Schoonheidssalons op Curaçao staan controle en toezicht te wachten


De Inspectie voor de Volksgezondheid kondigt vandaag, woensdag 4 april 2018, een beperkende maatregel aan: laseren mag niet meer. De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft onlangs onderzoek gedaan naar laserbehandelingen op Curaçao. Op grond hiervan zegt inspecteur-generaal Jan Huurman vandaag inn het Antilliaans Dagblad twijfels te hebben over de deskundigheid bij tal van schoonheidssalons. 

'Om die reden willen we nu alle aanwezige apparatuur en de gebruikers daarvan in beeld hebben.'

Op grond van de landsbrede inventarisatie zullen voorschriften en kwaliteitseisen worden opgesteld voor de import van nieuwe laserapparatuur in de toekomst. Deze maatregelen zouden aansluiten bij het streven van de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur om op Curaçao een wellnessindustrie te ontwikkelen volgens internationale maatstaven.

Laserbehandelingen worden als het aan de Inspectie ligt alleen nog uitgevoerd door artsen of HBO-gediplomeerde huidtherapeuten. Laseren wordt, net als het geven van een botox-injectie, aangemerkt als ‘voorbehouden handeling’. Dit is een medische ingreep die alleen door verpleegkundigen en artsen mag worden uitgevoerd, en dus niet door schoonheidsspecialisten die de behandelingen nu uitvoeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten