woensdag 4 april 2018

54e Avond Vierdaagse van start met ruim 4.500 deelnemers

Vanwege commerciële belangen heet AVD nu BVSS-Fernandes Surinaamse Avondvierdaagse...


De 54e editie van de Avond Vierdaagse (AVD) start vanmiddag, woensdag 4 april 2018, met ruim 4.500 wandelaars. Vanaf dit jaar heet de vierdaagse de ‘BVSS-Fernandes Surinaamse Avondvierdaagse’. 'We hebben ons land eraan gekoppeld om de origine ervan aan te geven', zegt Purcy Olivieira, voorzitter van BVSS (Bedrijven Vereniging Sport en Spel), op Starnieuws. 'De hele wereld kijkt ernaar. Het is om te benadrukken dat het een Surinaams product is en om ons nationaal gevoel te helpen bevorderen.'  

Oliveira geeft aan, dat volgens de voorlopige telling 15 juniorengroepen, 65 seniorengroepen en 1.000 individuele lopers zich hebben aangemeld. De grootste groep telt 900 wandelaars. Het voorlopige totaal ligt al ver boven het gemiddelde van 4.000 deelnemers per jaar, vat Olivieira samen.

Het thema voor dit jaar is 'Doe mee met de AVD, Fit zijn is oké'.

Het aantal individuele lopers is ten opzichte van het vorige jaar met 300 toegenomen. '1.000 Dit jaar, zoveel hebben we nog nooit gehad, maar we weten ondertussen hoe dat komt. Als individu is het goedkoper om mee te doen, in een groep moet men naast het inschrijfgeld van Srd 50 nog rond Srd 400 neertellen voor kleding en andere attributen. Een individuele loper betaalt 55 en doet met gewone kleren mee. Een ander aspect is de prijs. De deelnemers krijgen sowieso een medaille dat alleen van hen is.' Bij een groep verdwijnt de prijs in de kast van de leider of het clubhuis.

'Het laatste aspect is volgens onze analyse verkeertechnisch. Individuele lopers kunnen sneller vooruit bewegen ongeacht de verkeerssituatie en ze kunnen de groepen gewoon inhalen.' 

Het aantal groepen is stabiel gebleven. Olivieira drukt de deelnemers en de toeschouwers op het hart om de wegen langs de route schoon te houden. Op de eerste dag zal 8 kilometer afgelegd worden. De AVD begint om drie uur vanuit het BVSS-terrein.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten