woensdag 4 april 2018

Medisch specialisten staken werkzaamheden voor Defensiepersoneel

Medewerkers genoodzaakt om uit eigen zak de medische kosten te betalen


Door een nalatige betalingsdiscipline van het ministerie van Defensie hebben medisch specialisten de dienstverlening aan het personeel van het departement stopgezet. Daardoor waren de medewerkers genoodzaakt om uit eigen zak de medische kosten te betalen. 'Dit is niet iets van nu. Het was als het ware publiek geheim dat de specialisten dat besluit hadden genomen', zegt Ben Hewitt, voorzitter van de sectie specialisten binnen de Vereniging van Medici in Suriname, vandaag, woensdag 4 april 2018, in de Ware Tijd.

Het Nationaal  Informatie Instituut (NII) heeft zaterdag via een persbericht bekendgemaakt dat het ministerie de ziektekostenverzekering binnen twee maanden naar het Staatsziekenfonds zal overhevelen. Kolonel Mitchell Labadie, directeur bij Defensie, heeft tegen het instituut gezegd, dat het ministerie heeft uitgekeken naar een oplossingsmodel voor dit probleem. Het departement wil met de stap naar het SZF voorkomen. dat zijn personeel langer uit eigen zak betaalt.

Hewitt: 'Het is niet prettig als je weet dat je verzekerd bent door je werkgever, maar je moet toch betalen.' Hewitt zegt desgevraagd, dat er een aantal specialisten is dat nog geld tegoed heeft van het ministerie. Echter, hij kan niet specifiek zeggen hoe groot de achterstand is. 'Ik heb ook nog wat daar liggen.'

Hij zegt dat de situatie onhoudbaar was geworden. 'Je dient een factuur in en daarna is het wachten en wachten, maar op gegeven moment word je het wachten zat.'

Personeelsleden zijn in de eerste helft van maart geïnformeerd over de komende verandering, meldt het NII. Labadie heeft tegenover het informatie instituut verzekerd dat de overheveling naar het SZF geenszins nadelig zal uitvallen voor de personeelsleden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten