woensdag 4 april 2018

Inzamelingsactie voor Surinaamse horecaonderneemster Gilly Emanuels in Hilversum groot succes

(Bron foto:: NH Nieuws)
Ingezamelde gelden bestemd voor advocaatkosten nu Emanuels zelf door OM wordt vervolgd


De inzamelingsactie die een buurtbewoner vorige week opstartte voor de door jongeren geterroriseerde Surinaamse horecaonderneemster Gilly Emanuels is een groot succes. Met nog meer dan 87 dagen te gaan, is het beoogde doel van 5.000 euro binnen een week gehaald. Op doneeractie.nl staat de teller nu op 5.900 euro en dat dankzij een gift van 1.000 euro. Het geld komt op een rekening die bedoeld is voor de advocaatkosten. 

Vorig jaar augustus dook een video op social media op waarin te zien is hoe de eigenaresse van ijssalon ’t Perronnetje in Hilversum werd belaagd en uitgescholden door een groep hangjongeren. In deze video is te zien, dat zij zelf ook een slaande beweging maakte met een stok, terwijl ze onder meer de verwensingen ‘kankeraap’ en ‘kankernegerin’ naar haar hoofd geslingerd kreeg. Daarvoor was er al een ruit van haar zaak ingegooid, een Surinaamse vlag met poep besmeurd en een mandarijn tegen haar hoofd gegooid.

Vorige week werd bekend dat de belaagde Emanuels zelf door het Openbaar Ministerie (OM) wordt vervolgd voor mishandeling. Dit leidde tot een golf van verontwaardiging en het opstarten van een donatieactie om de kosten van de advocaat te betalen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak van de eigenaresse zal voorkomen. Ook weet Gilly Emanuels niet hoe hoog de proceskosten voor haar zullen zijn. Toch wil ze benadrukken, dat ze het opgehaalde geld niet voor andere doeleinden gaat gebruiken. 'Het komt op een rekening die bedoeld is voor de proceskosten. Als er geld overblijft dan zal het naar een goed doel gaan', benadrukt ze 31 maart tegen NH Nieuws.

(Suriname  Mirror/NH Nieuws/Waterkant.net/doneeractie.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten