woensdag 4 april 2018

Jogi (VHP): ‘Chronische armoede oorzaak stijging vraag voedselpakketten’

Elke maand worden 10.000 voedselpakketten landelijk verstrekt...

'Deze armoede wordt bewust gecreëerd om zodoende kiezers afhankelijk te maken en te strikken bij de opkomende verkiezingen'


Het feit dat de vraag naar voedselpakketten bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) met de dag toeneemt, is volgens VHP-Assembleelid Mahinder Jogi een teken dat de armoede in het land chronische vormen aanneemt. Elke maand worden 10.000 voedselpakketten landelijk verstrekt. Bij het afhalen van het pakket moet door de sociaal zwakkere een bedrag van Srd 50 worden betaald. Een voedselpakket heeft een waarde van Srd 225. In de districten is de waarde Srd 275, omdat de transportkosten erbij komen kijken. 

In zo'n pakket bevinden zich onder andere rijst, olie, zout, suiker, sardien, blom, aardappelen, thee, kip, toiletpapier en gele erwten.

Jogi zegt dinsdag 3 april 2018 in het Dagblad Suriname, dat deze armoede bewust gecreëerd is om zodoende kiezers, waarvan het grootste deel onder de armoedegrens leeft, afhankelijk te maken en zodoende te strikken bij de opkomende verkiezingen.

'Door de mensen afhankelijk te maken, aast men op de stemmen van deze mensen. Men gaat zeggen ik heb je twee tot drie jaren lang voedselpakketten gegeven, dus als je niet stemt en een NDP-vlag op je erf plaatst, krijg je geen pakket meer’. Er zullen dan zeker mensen zijn die zullen zwichten. Deze groep zal zeker worden gemanipuleerd en gechanteerd', aldus de politicus.

Volgens de VHP’er is het ook opvallend, dat regeringsautoriteiten overal in het land ‘pakketten als Sinterklaas verdelen’, terwijl niet duidelijk is wie voor deze kosten opdraait. 'Het is ook corruptiegevoelig. Er is informatie dat leveranciers, die betrokken waren bij het schandaal van Naschoolse Opvang, weer aangetrokken zijn om pakketten te leveren', aldus de politicus.

Van wie zijn de goedkope pakketten buiten? Jogi zegt nog steeds zijn wenkbrauwen te fronsen over sociale pakketten die door tot nog toe onbekende figuren buiten SoZaVo om aan de gemeenschap worden verkocht.

'Wie betaalt voor deze pakketten, want het is niet logisch dat een ondernemer producten duur inkoopt en deze vervolgens voor minder dan de helft van de prijs weggeeft. De minister van SoZaVo heeft ook steeds geweigerd antwoord op deze vraag te geven.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten