woensdag 4 april 2018

OM geeft padieveld van Radj Oedit in cocaïne Cessna-zaak deels vrij

Vliegtuigje zou nog niet van airstrip in Saramacca zijn verwijderd


Het padieveld van Radj Oedit is deels vrijgegeven. Het Openbaar Ministerie (OM) acht het niet langer nodig het veld gesloten te houden waar een Cessna vliegtuigje met cocaïne werd aangetroffen. Volgens de Times of Suriname van vandaag, woensdag 4 april 2018, is het toestel nog niet weggevoerd van het veld. Dat deel wordt nog bewaakt door politieagenten.

Oedit, die in Nederland is vanwege medische redenen, heeft eerder juridische stappen tegen de Staat aangekondigd. Behalve het aantasten van zijn goede naam en eer, wordt ook het gesloten houden van het veld als een aanranding ervaren. Volgens de ondernemer wordt hij zakelijk benadeeld, omdat de oogst voor de deur staat.

Oedit heeft gezegd binnenkort terug te keren naar huis. Hij ontkent elke betrokkenheid.

Enkele van zijn werknemers zitten nog in voorarrest.

In de zaak van de voor drugstransport ingezette duikboot heeft de verdachte J.P. een verzoek ingediend om voorlopig in vrijheid te worden gesteld. Eerder had zijn advocaat met succes opheffing bepleit van het contactverbod. Advocaat Raoul Lobo zegt nog steeds niet over het strafdossier te beschikken. Het Openbaar Ministerie had eerder toegezegd het dossier af te zullen geven. Lobo vindt het onbetamelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten