woensdag 4 april 2018

John van Coblijn: ‘Alles wordt gestopt in zakken van een kleine top’

'Jammer dat alle vroeg bedankte bewindslieden riante uitkeringen naar huis meenemen'


'It’s a moment of madness.' Zo reageert politicus John van Coblijn dinsdag 3 april 2018 in het Dagblad Suriname op de reshuffling van zes ministers, die morgen zullen worden gepresenteerd. De overheid zal tot augustus 2020, de datum waarop de zittingstermijn van de huidige regering verstrijkt, in totaal meer dan Srd 5,7 miljoen extra nodig hebben om alleen de salarissen van alle dertien  bedankte ministers uit het kabinet Desi Bouterse-Ashwin Adhin te kunnen uitbetalen. 

Van Coblijn, trekker van de opkomende politieke beweging Unopo, vindt het jammer dat al deze vroeg bedankte bewindslieden riante uitkeringen naar huis meenemen, terwijl er geen geld is voor de Anton de Kom Universiteit van Suriname, accreditatie van opleidingen, veilig maken van schoolomgevingen, deksels te kopen voor afvoerputten, verhoging van de Algemene Oudedagsvoorziening (AOV), gezondheidszorg, schoolvervoer en elke andere normale loontrekker jaren moet werken om in zijn oude dagen een mager pensioen en AOV uitgekeerd te krijgen.

'Sommige ministers zijn zelfs met 27-jarige leeftijd geregeld (Faizal Abdoelgafoer). Als zij het lui leventje voortzetten, kunnen zij tot hun 60e blijven ontvangen. Alles bij mekaar kan het aardig oplopen. Het is veel geld dat in zakken van individuen zal verdwijnen. Alles wordt maar gestopt in de zakken van een kleine top, die miljoenen mogen pakken. Dat is slecht bestuur en een kwalijke zaak, want de president weet dat het land in ernstige problemen is en de perspectieven om de komende 5 jaren meer geld te verdienen, niet gunstig zijn. In feite maakt de regering hiermee het probleem bewust groter', aldus de politicus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten