maandag 30 april 2018

Vijf mensen doodgeschoten in de wijk Vila Operaria van Rio de Janeiro, Brazilië

Op moment van schietpartij werd een populair feest, bekend als baile funk, gehouden


In februari en maart zijn 19 politieagenten gedood, terwijl 209 mensen zijn gedood door de politie in de staat Rio de Janeiro


Vijf mensen zijn zaterdag 28 april 2018 gedood, samen met een militaire politieagent, in het stadsgebied van Rio de Janeiro. Het bloedbad vond plaats in de wijk Vila Operaria, terwijl de politieagent in de wijk Jacarepagua werd vermoord.

Het onderzoek, uitgevoerd door de politie van Baixada Fluminense, geeft aan dat gemaskerde gewapende mannen in de richting van de vijf slachtoffers in Vila Operaria schoten en drie mannen en twee vrouwen doodden. De slachtoffers zijn geïdentificeerd als Marlon de Souza (19); Rosangela de Souza Ribeiro (49); Douglas Carneiro (35); Carla Gomes Maria (37); en Felix Fonseca da Silva (46).


Hoewel de motieven van de misdaad onbekend zijn, is gebleken dat tijdens het bloedbad een populair feest, bekend als een baile funk (funk dance), werd gehouden.



Op hetzelfde momenr werd de 36-jarige politiesergeant Carlos Eduardo Gomes Cardoso dodelijk neergeschoten tijdens een operatie in de favela Bateau Mouche.

Gegevens vrijgegeven door de Fogo Cruzado (Kruisvuur) website onthullen, dat in de maanden februari en maart 19 politieagenten zijn gedood, terwijl 209 mensen zijn gedood door de politie in de staat Rio de Janeiro. Ondertussen is het aantal bloedbaden in Rio de Janeiro verdubbeld sinds de militaire interventie werd gestart op 16 februari, volgens een nieuw rapport van het Observatório da Intervenção van de Universidade Cândido Mendes.

De donderdag 26 april 2018 gepubliceerde studie - 'Doelloos: geen programma, geen resultaten, geen richting' - laat ook zien dat, ondanks dat federale troepen patrouilleren in de straten van Rio, het aantal schietpartijen ook aanzienlijk is toegenomen.

Silvia Ramos, coördinatrice bij het Observatório da Intervenção, zei dat de interventie een politieke beslissing was 'die nieuwe problemen veroorzaakte met de aanwezigheid van soldaten in het politieke leven van Brazilianen, die naar het midden van een landschap werden gesmeten zonder het probleem van de onveiligheid in Rio op te lossen.'



(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter/Globo/Brasil247/Folha de S. Paulo/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten