maandag 30 april 2018

Kustwacht Caribisch Gebied haalt opvarenden vastgelopen vissersvaartuig 'Iris' op

'Iris' vastgelopen ter hoogte van Oostpunt, Curaçao

(Bron foto's: Kustwacht)

De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) kreeg vrijdag 27 april 2018 een melding dat een vissersvaartuig, de 'Iris', vastgelopen was ter hoogte van Oostpunt, Curacao. Er zaten negen personen aan boord. Het vaartuig maakte tevens water, zo meldt de Kustwacht. 

Een Super-RHIB vanuit steunpunt Curacao rukte gelijk uit om te kijken of ze konden assisteren en vrijwilligersorganisatie Citro werd ook ingelicht.

Bij aankomst van de Super-RHIB werd geconstateerd dat vanwege de rotsen het niet mogelijk was om het vaartuig via water te benaderen. Er is toen besloten om vanuit het land te assisteren.

Het Kustwachtpersoneel ging met een landpatrouille naar Oostpunt om daarna het laatste gedeelte te voet naar de locatie te lopen om de mensen te helpen en hun persoonlijke bezittingen van de boot te halen. Daarna liepen ze terug naar de voertuigen om vervolgens naar het steunpunt te Parera te gaan.

Een paar van de opvarenden hadden lichte verwondingen en konden ter plekke door het Kustwachtpersoneel worden behandeld. De schade aan het vaartuig was aanzienlijk en kon niet meer gesleept worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten