maandag 30 april 2018

Senaat Colombia keurt gebruik van chemische castratie van kinderverkrachters goed

'Elk uur worden in Colombia twee minderjarigen verkracht, dat zijn bijna 48 kinderen per dag'


Deze week keurde de Colombiaanse senaat een wetsvoorstel goed om kindermisbruik te bestrijden, waaronder het gebruik van chemische castratie van kinderverkrachters. Het land worstelt met een duizelingwekkend aantal gevallen van seksuele misdrijven tegen minderjarigen, volgens lokale berichten. Het wetsvoorstel moet nu worden aangenomen door het Huis van Afgevaardigden van het land. 

Veroordeelden kunnen het ministerie van Volksgezondheid ook vrijwillig vragen om gratis 'anafrodisiacische' medicijnen te krijgen die de seksuele begeerte verminderen, in combinatie met psychiatrische en psychologische behandeling. Het voorstel bevat een nationaal strafregister dat toezicht houdt op het gedrag van daders om toekomstige aanrandingen in de toekomst te voorkomen, evenals gevangenisstraffen tussen 30 en 41 jaar.

Senator Maritza Martinez van de U-partij (Partido Social de Unidad Nacional), die het wetsontwerp schreef, vertelde de lokale pers: 'Het gaat niet om genitale verminking voor mannen en vrouwen of wie dit soort misdaden begaat, het gaat om het nemen van medicatie - via tabletten of injectie - om seksuele verlangens te remmen en in bedwang te houden bij verkrachters.'


Ze vertelde het radiostation La FM: 'Elk uur worden in Colombia twee minderjarigen verkracht, dat zijn bijna 48 kinderen per dag, dus het is absoluut noodzakelijk dat we een instrument inbrengen om deze misdaad te beheersen, en dat is waar de wet voor is.'


De wet komt na publieke verontwaardiging over gevallen van kinderverkrachting. In januari werd een man, bekend als Ferocious Wolf, die naar verluidt minstens 274 kinderen in Colombia mishandelde, na een vijf jaar durende klopjacht in Venezuela gearresteerd.

De 37-jarige verdachte, Juan Carlos Sánchez, verkocht beelden van kinderen die werden misbruikt voor pedofielen, meldde de Colombiaanse krant El Tiempo indertijd.



Een andere ernstige misdaad die Colombia choqueerde, was de dood van de 7-jarige Yuliana Samboní, die in 2016 werd gekidnapt, verkracht en vermoord door verdachte Rafael Uribe Noguera, een 38-jarige architect. Duizenden mensen gingen de straat en social media op om gerechtigheid te eisen. Noguera werd in 2017 tot 51 jaar gevangenisstraf veroordeeld, meldde BBC Mundo.

Andere landen hebben die chemische castratie toestaan - hetzij met dwang, hetzij om de gevangenistijd te verkorten - zijn Argentinië, Australië, Estland, Nieuw-Zeeland, Polen, Rusland en Moldavië, zo meldt CNN.

(Suriname Mirror/Newsweek/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten