maandag 30 april 2018

Directeur Belastingdienst weerlegt uitspraken dat BTW pas na verkiezingen 2020 wordt ingevoerd

'Canadese deskundigen transformeren nu huidige computersysteem in een nieuw systeem'

'Technisch gezien moeten zaken binnen drie maanden rond zijn'


Roy May, directeur van de Belastingen, weerspreekt dat de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW) pas na de verkiezingen komt. Hij verwijst uitspraken hierover naar het rijk der fabelen. May benadrukte in het programma Welingelichte Kringen gisteren op Radio ABC, dat om technische redenen de invoering van de BTW uitgesteld moest worden. Dit bericht Starnieuws vandaag, maandag 30 april 2018.

May legt uit dat Canadese deskundigen bezig zijn met de transformatie van het huidige computersysteem in een nieuwe. In feite moest dit in januari rond zijn. De handelingen rond de BTW moeten elektronisch plaatsvinden.

De Belastingdirecteur denkt dat technisch gezien binnen drie maanden de zaken rond moeten zijn. Ook moet de wetgeving nog naar De Nationale Assemblee.

Een nieuwe datum voor de invoering van de BTW moet nog worden bepaald. De invoering van BTW betekent niet automatisch dat de goederen en diensten duurder moeten worden. Voorgesteld is om de BTW, die in de plaats moet komen van de omzetbelasting, tussen 10 en 15% moet liggen. Er is nog geen besluit genomen over de juiste hoogte van de BTW. De inkomsten van de Staat worden gelijk verhoogd, omdat iedereen in het systeem komt bij de invoering van de BTW. Iedereen die goederen en diensten aanschaft, betaalt automatisch de belasting.

Een vervolggesprek met de vakbeweging voor belastingverlichting van loontrekkers zal nog worden gevoerd, zegt May. Door de verschuiving van de invoeringsdatum is meer tijd hiervoor.

May merkt op, dat hij aangetrokken is om het BTW-traject in goede banen te leiden en de inkomsten van de Staat te verhogen. De inning van belasting is enorm teruggelopen. Het is een grote uitdaging om de inkomsten van het land te verhogen. Nu de invoeringsdatum van de BTW is verschoven, heeft de Belastingdienst de opdracht om de middelen die misgelopen worden, toch binnen te halen door intensieve inning van de belastingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten