zaterdag 21 april 2018

De Ware Tijd: Explosieve situatie bij Korps Brandweer Suriname

Problemen van dien aard, dat als niet gauw verbetering plaatsvindt, er mogelijk wordt gestaakt

De leiding zou zich voornamelijk bezighouden met haar eigen belang


Er heerst grote ontevredenheid bij het Korps Brandweer Suriname en er wordt zelfs gesproken van een explosieve situatie. De problemen zijn van dien aard dat als niet gauw verbetering plaatsvindt, er mogelijk wordt gestaakt, aldus de Ware Tijd vrijdag 20 april 2018. Het gaat om verschillende problemen, vertelden brandweerlieden aan enkele verslaggevers.

Zo zou er sprake zijn van een intern communicatieproblemen tussen de dienstleiding en de manschappen, is er geen oor voor klachten van het personeel, wordt de werkplek steeds arbeidsonvriendelijker en neemt de dienstleiding het niet nauw met de persoonlijke veiligheid van de brandweerlieden. Uit vrees voor rancune werden de interviews op basis van anonimiteit afgelegd.

De manschappen hopen, dat de net aangetreden minister het mes erin zal zetten zodat de werkomstandigheden verbeteren. De manschappen beklagen zich erover, dat opeenvolgende ministers van Justitie en Politie de afgelopen jaren slechts beloften over verbetering van de arbeidsomstandigheden en aanpak van de diverse problemen hebben gedaan. Dit wordt voor een belangrijk deel in de schoenen van de brandweerleiding geschoven, die volgens de manschappen nooit heeft gedurfd om de volle omvang van de problemen bij de regering aan te kaarten.

De leiding zou zich voornamelijk bezighouden met haar eigen belang en probeert zich staande te houden door een verdeel- en heersbeleid. Zo zouden bepaalde afdelingen worden voorgetrokken, terwijl de medewerkers die erop uittrekken om branden te bestrijden en te assisteren bij andere calamiteiten er bekaaid vanaf komen.

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie bezoekt vandaag de brandweerkazerne aan de Gemenelandsweg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten