zaterdag 21 april 2018

Bolivia besluit tussen Rusland en Duitsland om lithium te industrialiseren

Acht biedingen van onder meer Canada en China, maar Rusland en Duitsland zijn meest acceptabel


Bolivia's staatsbedrijf YLB (Yacimientos de Litio Bolivianos) heeft vrijdag 20 april 2018 de aanbiedingen van Rusland en Duitsland om te beslissen welke strategische partner zij zal kiezen voor de industrialisatie van het product.

Minister van Energie, Rafael Alarcon, gaf aan dat acht biedingen waren ingediend door onder andere Canada en China, maar Rusland en Duitsland zijn de meest acceptabele. Alarcon vertelde journalisten dat YLB de komende dagen de strategische partner zal aankondigen om lithium te industrialiseren.

De minister wees er ook op, in een ontmoeting met president Evo Morales, dat het bedrijf de bouw van de Lithium Carbonaat Fabriek in Salar de Uyuni, het zuidelijke departement van Potosi, zal uitvoeren.

(Bron: Google Earth/Suriname Mirror)
'We kijken naar lithiumproblematiek, de komende dagen moeten we het gebouw van de Lithium Carbonaat Fabriek toewijzen en aan de andere kant de strategische partner kiezen om lithium in Bolivia te industrialiseren', zei Alarcon.

Officiële bronnen zeiden dat het land tot januari 66,6 miljoen dollar heeft geïnvesteerd om lithium pilot-installaties op te zetten en dat het verwacht 875,5 miljoen dollar meer te investeren om industriële fabrieken te bouwen aan de grenzen van Salar de Uyuni.


Wereldwijd zijn de twee belangrijkste afzetmarkten de keramiek- en glasindustrie en de toepassing bij batterijen groeit snel. Beide afzetmarkten vertegenwoordigen ongeveer een derde van de totale vraag. De vraag neemt snel toe vooral door de introductie van elektrische automobielen die voorzien zijn van accu’s met lithium.

(Suriname Mirror/Prensa Latina/Noticias Sin/TeleSUR/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten