zaterdag 21 april 2018

Girjasing (VHP) niet tevreden met verklaring hoofd Luchtvaartdienst inzake veiligheid vliegverkeer

'Een overheidsorganisatie zegt dat alles piekfijn is, terwijl mensen in het veld spreken van explosieve situatie'

'Nationaal Informatie Instituut heeft als opdracht om alle negatieve berichten te straffen'


Oppositieparlementariër Shailendra Girjasing (VHP) is niet te spreken over de telkenmale negatieve berichten rond de luchtvaart in Suriname. Hij reageert hierbij vrijdag 20 april 2018 in het Dagblad Suriname op berichtgeving vanuit de SATCA (Suriname Air Traffic Controllers Association) die stelt, dat de luchtvaart in Suriname bewust in gevaar wordt gebracht. En dan ook op de reactie van het Nationaal Informatie Instituut (NII), vòòr het bericht van de SATCA in de media verscheen. 

'Aan de ene kant ontkent het NII de dreigingen. Het luchtvaartgebeuren zou niet in gevaar zijn. Die zegt, dat alles koek en ei is. Dit, terwijl de mensen die het werk moeten doen, het tegendeel beweren. Die mensen zeggen duidelijk dat het een brandbom daar is bij de Luchtvaartdienst', zegt Girjasing. Hij stelt, dat hierdoor te zien is dat de regering het niet serieus neemt met mensen hun leven en cruciale organisaties in het land.

'Het NII heeft als opdracht om alle negatieve berichten te straffen. Alle negatieve berichten moeten afgeschilderd worden. Dit kan niet. Wij worden op een dwaalspoor gebracht', zegt de VHP’er.

Faizel Baarn, waarnemend hoofd Luchtvaartdienst, beweert dat de veiligheid van het luchtvaartgebeuren over Surinaams territoir niet in gevaar is. Hij ondersteunt dit met de stelling, dat onder zijn leiding, er geen loopje wordt genomen met veiligheid. 'Ik zelf maak gebruik van de luchtvaart. Ik ga mezelf niet in gevaar zetten. Het zou toch dom zijn, wetende dat het niet veilig is, er zelf gebruik van te maken', aldus Baarn.

Girjasing vraagt zichzelf echter af in hoeverre er mag worden afgegaan op de verklaring van Baarn. 'Ik vind het jammer dat de meneer zo denkt, omdat wij andere berichten krijgen. Hij heeft zijn deskundigheid, maar het volk heeft de deskundigheid niet. Het volk raakt in de war. Een overheidsorganisatie zegt dat alles piekfijn is, terwijl de mensen in het veld spreken over een explosieve situatie', meent Girjasing.

De minister van Transport zal zich volgens Girjasing persoonlijk moeten bemoeien met deze kwestie. Hij vraagt naar een onderzoek in deze kwestie. 'Als er iets gebeurt zullen wij weer elk jaar huilen voor een vliegramp. Wij hebben onze lessen al geleerd. Werk dus secuur', aldus Girjasing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten