zaterdag 21 april 2018

Premier Rhuggenaath (Curaçao) vindt uitlatingen CCvV over minister Konket onaanvaardbaar

Bonden vinden afwezigheid minister bij overleg met CGOA 'beledigend'


De Centrale Commissie van Vakbonden (CCvV) heeft zich tijdens een audiëntie bij de Raad van Ministers over een minister uitgelaten op een manier die voor minister-president Eugene Rhuggenaath (PAR) onaanvaardbaar is. Dit staat in een brief van de premier aan de CCvV, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 21 april 2018.

De Raad van Ministers ontving onlangs, op 11 april, leden van de overheidsvakbonden, die hun beklag kwamen doen over minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening Armin Konket (MAN). De minister was niet aanwezig bij een overleg van het Centraal Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken (CGOA) op 15 februari 2018. Dit ervaren de bonden als ‘beledigend’.

Aan de voorzitter van het CGOA schreven de vakbonden, dat zij geen redenen zien waarom de regering baat zou hebben bij verstoorde verhoudingen met de vertegenwoordiging van het overheidspersoneel. Dit hebben de leden tijdens de audiëntie bij de Raad van Ministers nadrukkelijk herhaald.

De brief en de uitspraken zijn niet goed gevallen bij premier Rhuggenaath. De afwezigheid van minister Konket op 15 februari zou te wijten zijn geweest aan ‘een onvoorziene omstandigheid met een spoedeisend karakter’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten