zaterdag 21 april 2018

Jitendra Kalloe (VHP) pleit weer voor vestiging CBB-kantoor in Nieuw Nickerie

'Burgers kunnen niet op elk moment speciaal voor zaken helemaal naar het CBB in Paramaribo'

 
District Nickerie, en met name Nieuw Nickerie, dat als de tweede stad van Suriname wordt beschouwd, ontbeert momenteel tal van faciliteiten. Een van deze faciliteiten is de afhandeling van aanvragen voor identiteitskaarten (ID-kaarten). Al meer dan een jaar moet de Nickeriaanse bevolking naar Paramaribo voor het maken van een legitimatiebewijs. Dit zegt het VHP-Assembleelid Jitendra Kalloe vrijdag 20 april 2018 in het  de volksvertegenwoordiger Jitendra Kalloe (VHP) in het Dagblad Suriname. 

Alhoewel een en ander vaak onder de aandacht is gebracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken lijkt het er veel op, dat er totaal geen werk van wordt gemaakt om de Nickeriaanse bevolking in de gelegenheid te stellen om zo'n belangrijke zaak in hun eigen district af te handelen.

'Het leven is ook in Nickerie heel moeilijk. Burgers kunnen niet op elk moment speciaal voor zulke zaken helemaal naar het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) aan de Jagernath Lachmonstraat in Paramaribo afreizen. Het kost immers veel aan vervoer en er moet ook voor verblijf gezorgd worden. Waarom kan het ministerie niet een permanente unit in Nickerie opzetten?', vraagt Kalloe zich af.

De parlementariër vindt het een kwalijke zaak, dat deze faciliteit tot nu toe is uitgebleven. Hij stelt, dat tijdens de Nieuw Front-regering er wel gezorgd werd voor het plaatselijk vervaardigen van de identiteitskaarten.

'Vanaf het moment dat je 16 jaar wordt, dien je over zo'n kaart te beschikken. Er wordt tegenwoordig veel gevraagd om jezelf te legitimeren. Heeft het ministerie gedacht hoe de schooljeugd dit moet klaarspelen? Je kan toch niet voor een ID-kaart verzuimen op school?' Ook voor de senioren burgers is de reis naar de stad een groot probleem.

Kalloe pleit al geruime tijd voor een permanente afdeling van CBB in Nickerie. 'Als dat nog niet mogelijk is, kan het ministerie tenminste per kwartaal toch medewerkers naar Nickerie sturen voor het maken van ID-kaarten, zoals dat geschiedde tijdens de Nieuw Front-regering?'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten