zaterdag 21 april 2018

Minister Getrouw treedt in overleg met leiding brandweer en bond over ontevredenheid binnen korps

'Ik ben positief gestemd en communicatie is heel belangrijk'

 
Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie praat maandag met de leiding van het Korps Brandweer Suriname (KBS) over onder andere de ontevredenheid onder de brandweerlieden. De dag daarna ontvangt hij het bestuur van de vakbond. Dit meldt vandaag, zaterdag 21 april 2018, de Ware Tijd.

'Beide partijen moeten wel tot een vergelijk komen, indien het zo moge zijn', zei de bewindsman doelend op de klachten die brandweerlieden hebben geuit over de dienstleiding en de werkomstandigheden. 'Ik ben positief gestemd en communicatie is heel belangrijk', zei hij na een bezoek gisteren aan het hoofdkwartier van KBS aan Verlengde Gemenelandsweg.

De vakbond heeft hem intussen per brief geïnformeerd over de knelpunten. Slechte interne communicatie is een van de klachten van de manschappen.

Brandweercommandant Radjen Jakhari, wil echter niet praten van problemen. Hij spreekt liever van uitdagingen voor de brandweer. Vanwege geldgebrek wordt nagegaan hoe zaken het best aangepakt kunnen worden.

Klachten van de brandweerlieden komen er onder andere op neer dat persoonlijke veiligheid niet is gewaarborgd, onder andere door het ontbreken van attributen zoals goed schoeisel en bluspakken, arbeidsonvriendelijke werkplek, verdeel- en heerspolitiek. Ook wordt de dienstleiding verweten problemen van de dienst niet onder de aandacht van de autoriteiten te brengen, maar zich liever bezig te houden met bescherming van het eigen belang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten