donderdag 22 maart 2018

Vrouw op erf aangevallen door vijf herdershonden van buurman

Slachtoffer houdt ernstige wonden over aan hondenbeten

Vrouw ondergaat van tien uur ‘s avonds tot een uur in de ochtend plastisch chirurgische ingreep


Een vrouw blijkt maandagmiddag tegen half zes op haar erf in de tuin, aan de Vandana Gokoelstraat te Helena Christina, te zijn aangevallen door vijf  herdershonden; twee Hollandse herders en drie kruising herders. Dit bericht het Dagblad Suriname vandaag, donderdag 22 maart 2018.

De vrouw, die inmiddels ontslagen is uit het ziekenhuis, heeft ernstige wonden overgehouden van de hondenbeet. Haar wond was zodanig van aard, dat zij diezelfde dag van tien uur ‘s avonds tot een uur in de ochtend een plastisch chirurgische ingreep moest ondergaan.

Nadat haar wond genezen is, moet zij nog een aantal plastisch chirurgische grepen ondergaan.

Haar echtgenoot vindt het heel erg, dat zijn vrouw gewoon van de een op de andere dag in deze misère is beland. Zij moet dagelijks medicijnen innemen en daarnaast is er de verzorging van haar wond.

Die honden zijn van de buurman. Zijn poort stond open waardoor de vijf honden naar buiten konden rennen. De vrouw stond nietsvermoedend in haar tuin op het erf toen zij aangevallen werd. Haar zoon schoot haar meteen te hulp. Hij probeerde de honden te verjagen met een tuinslang. Maar, de honden bleven maar aanvallen totdat een persoon een grote steen wierp op de honden. Toen pas lieten zij de vrouw los. De politie en een ambulance werden gealarmeerd.

De echtgenoot benadrukt, dat indien personen gevaarlijke honden willen fokken, zij ervoor moeten waken en zorg dragen dat deze beesten geen levensbedreiging vormen voor derden. De eigenaren van de honden moeten ervoor zorgen, dat de poort altijd gesloten blijft, zodat de honden geen gevaar zijn voor anderen. 'Zij heeft een trauma overgehouden van het incident. Alleen bij het zien van een kleine hond wordt zij nu geteisterd door angst', aldus de echtgenoot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten