donderdag 22 maart 2018

Presidenten van Ecuador en Colombia veroordelen aanval op Ecuadoraanse grenspatrouille

(Bron foto: El Païs)
Drie militairen gedood door explosief bij Mataje, in de provincie Esmeraldas


De presidenten van Ecuador en Colombia hebben dinsdag 20 maart 2018 een aanval op een grenspatrouille veroordeeld, die drie leden van het leger van Ecuador heeft gedood.

'De president van de Republiek Ecuador, Lenin Moreno Garces, en van de Republiek Colombia, Juan Manuel Santos, veroordelen ten stelligste de laatste daden in de grensintegratiezone die tot dusverre resulteerden in de dood van drie leden van de Ecuadoraanse strijdkrachten', aldus een woensdag 21 maart verzonden communiqué. 'We verbinden ons ertoe de onmiddellijke samenwerking tussen de veiligheids- en defensie-agentschappen tussen beide landen te verdiepen.'


De soldaten werden gedood nadat een explosief ontplofte toen de groep de grens met Colombia volgde. De soldaten hielden toezicht op het gebied van Mataje in de Ecuadoraanse provincie Esmeraldas, ongeveer drie kilometer van de grens met Colombia.



Het incident volgde op het bombardement op een militaire basis in de regio afgelopen vrijdag, waarbij twee militairen gewond raakten en het marine hoofdkwartier van Borbon beschadigd.

Lokale media zeggen, dat er ook een directe strijd was tussen het Ecuadoraans leger en 'resterende gewapende groepen die opereren vanuit Colombia'. Ecuadoraanse ambtenaren kondigden aan, dat ze de komende dagen meer militairen en ongeveer 140 nationale politieleden langs grenscontroleposten en snelwegen zouden plaatsen.



(Suriname Mirror/TeleSUR/Excelsior.com.mx/InfoBae.com/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten