donderdag 22 maart 2018

PL-voorzitter Somohardjo roept partijleden op protestdemonstratie Next Generation Movement te ondersteunen

Na maanden van actie-rust weer protest tegen regering Bouterse-Adhin


- Overige oppositiepartijen zijn terughoudend, zij laten achterban vrij om deel te nemen aan de demonstratie
- Mike Nerkust, districtscommissaris Paramaribo Noord-Oost: 'Protesteren zonder vergunning een regelrechte aanslag op de regels van het land'


Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur, heeft leden en sympathisanten van zijn partij opgeroepen om de protestdemonstratie van Next Generation Movement vandaag, donderdag 22 maart 2018, te ondersteunen. Dit meldt Starnieuws.

Andere politieke organisaties hebben aangegeven dat zij hun achterban vrijlaten om deel te nemen aan de demonstratie die vanmiddag bij het regeringsgebouw wordt gehouden.

Pertjajah Luhur stelt dat elk individu dat opstaat tegen het verkwistend beleid van de regering, een goede stap is naar herstel van Suriname.

De betoging is een initiatief van Xaviera Jessurun van Next Generation Movement.



De protestactie wordt door diverse organisaties ondersteund. De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben in een verklaring gesteld dat de actie officieel niet wordt ondersteund.

'De leden mogen als burger zelf bepalen of ze willen participeren aan deze protestmanifestatie. Als organisatie BvL/ALS ondersteunen we deze protestmanifestatie niet', zeggen de besturen van de BvL/ALS in een verklaring.

Diverse andere politieke organisaties, de Unie van Surinaamse Vrouwen en ook C-47 hebben hun ondersteuning aan Next Generation Movement toegezegd. Prominenten van deze organisaties zullen lijfelijk aanwezig zijn bij de demonstratie.

'We zullen zien wat er zal gebeuren. Dingen worden uitgelokt. Als mensen vinden dat zij een rechtsstaat voorstaan moeten zij de rechten hoog houden', zegt Mike Nerkust, districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost.

Hij noemt het protesteren zonder vergunning 'een regelrechte aanslag op de regels van het land.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten