donderdag 22 maart 2018

Sekswerk(st)ers kiezen eigen vertegenwoordigers in Suriname Coalition for Seksworkers (Sucos)

'De mensen kennen ons niet, maar discrimineren en stigmatiseren ons'


'Het is het oudste beroep, maar we hebben nog steeds te maken met discriminatie en veroordeling. De mensen kennen ons niet, maar discrimineren en stigmatiseren ons. We worden buiten alles gehouden als groep, maar we hebben rechten als ieder ander.' Dat is het streven van Denise Carr die presidentskandidate is van de Suriname Coalition for Seksworkers (Sucos). 

Ze wil zich inzetten voor acceptatie van de sekswerkers in de samenleving. Surinaamse sekswerkers hebben dinsdag en woensdag voor het eerst hun eigen vertegenwoordigers gekozen. Die zullen het bestuur vormen van de Sucos, aldus Tania Kambel-Codrington, voorzitster van de organisatie New Beginnings/Chances for life die opkomt voor de rechten van sekswerkers in Suriname.

'De Sucos is weer verbonden aan de Caribean Coalition for Seksworkers en die organisatie is onderdeel van de internationale organisatie Global Network of seksworkers projects. Daarbij wordt op internationaal niveau gekeken naar de belangen van sekswerkers wereldwijd.'

Kambel-Codrington is dochter van wijlen Juanita Altenberg, een vrouw die jarenlang leiding heeft gegeven aan de Stichting Maxi Linder. Deze organisatie kwam ook op voor de rechten van sekswerkers. Het bestuur van de Sucos zal bestaan uit een president, een vicepresident en community representatives van de subgroepen mannen die seks hebben met mannen (M2M), transgenders en de Latino's die veelal afkomstig zijn uit de Dominicaanse Republiek en Venezuela.

'De ideale situatie is dat de groep zelf haar vertegenwoordigers kiest om de zaken waarmee ze zit zelfin de maatschappij te bepleiten', beargumenteert Kambel-Codrington.

Robin Gregeous die community engagement officer is bij New Beginnings/Chances for life, legt uit dat op de stembiljetten de foto's van de kandidaten te zien zijn. 'Ze hebben elk ook een stempel en we hebben stembussen. We hebben het goed georganiseerd zodat de resultaten rechtsgeldig zijn.' De organisatie mikt op honderd stemmen. De uitslag wordt vandaag bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten