donderdag 22 maart 2018

Overheids dienstwoningen Nickerie nog steeds in deplorabele toestand

Van de 40 dienstwoningen verkeren meer dan 20 in een onbewoonbare staat

Kalloe (VHP): 'Hoe verwacht men dan dat ambtenaren naar Nickerie zullen komen om werkzaamheden te verrichten?'


De dienstwoningen in het district Nickerie verkeren al geruime tijd in een deplorabele toestand. In totaal zijn er 40 dienstwoningen, waarvan meer dan 20 in een onbewoonbare staat verkeren. Voor het lokale Assembleelid Jitendra Kalloe (VHP) is het onvoorstelbaar dat de regering dit al die jaren toestaat. 

Deze dienstwoningen zijn namelijk bestemd voor onder andere douane, politiefunctionarissen en onderwijsgevenden. Hij vraagt zich af hoe de woningnood met deze attitude verholpen zal worden.

'Bij hevige neerslag of rukwinden wordt er schade aangericht waar niemand iets aan doet. Hierdoor zijn de dienstwoningen niet meer bewoonbaar. Hoe verwacht men dan dat ambtenaren naar Nickerie zullen komen om werkzaamheden te verrichten?', aldus Kalloe woensdag 21 maart 2018 in het  Dagblad Suriname.

Het parlementslid merkt op dat president Desi Bouterse in zijn nieuwjaarstoespraak heeft aangekondigd, dat er een snellere woningbouw geboden zal worden om de grote en langdurige huisvestingsnood terug te dringen.

'Niet eens de dienstwoningen kunnen gerenoveerd worden, laat staan het nemen van bouwinitiatieven voor behoeftigen. We zijn al in maart 2018 en nog steeds is er geen spoor van de kredietfaciliteit van Srd 50.000 met een rente van 1%', aldus de volksvertegenwoordiger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten