donderdag 22 maart 2018

Hackers kraken e-mailaccounts van Surinaamse politici

'NPS-voorzitter Gregory Rusland' bedelt per e-mail om geld


Hackers zijn erin geslaagd e-mailaccounts van Surinaamse politici te kraken. Het is onder meer voorzitter Gregory Rusland van de Nationale Partij Suriname, NPS, overkomen. Hij heeft per e-mail een redactielid van de Times of Suriname om geld gevraagd, ‘dringend’. Ook familieleden wiens gegevens voorkomen in het e-mailbestand van Rusland, zijn benaderd. 

De politicus is verbijsterd. 'Ik ben er druk mee bezig. Ik vind het erg', zegt Rusland vandaag, donderdag 22 maart 2018, in de Times of Suriname.

Te oordelen naar het Engels dat gehanteerd is en de manier waarop wordt gecommuniceerd, gaat het om Afrikanen. Vooral van Nigerianen is bekend dat ze e-mailaccounts te hacken. Doorgaans wordt om geld gevraagd voor de ‘noodlijdende’ accounthouder.

Volgens de krant kreeg een redactielid onlangs een privébericht van minister Ferdinand Welzijn van Handel & Industrie. Het bericht was verstuurd vanaf de Facebook-account van Welzijn. De verzender begon een conversatie, maar onderbrak die abrupt toen om zijn telefoonnummer werd gevraagd.

Van minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken is onlangs een valse Facebook-pagina aangemaakt. Via de pagina werden burgers leningen aangeboden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten