donderdag 22 maart 2018

Psychologe Lilian Ferrier waarschijnlijk nieuwe minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur

Bouterse blijkt moeite te hebben om echte onderwijsdeskundige te vinden....


Psychologe Lilian Ferrier is gepolst om minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur te worden. Dat melden onder andere de Ware Tijd en Starnieuws vandaag, donderdag 22 maart 2018. 

Ferrier bevestigt, dat zij is benaderd om van Peneux over te nemen. 'Ik ben inderdaad gepolst en ben langsgeweest bij de president voor een gesprek.'
Ze wil echter ontkennen noch bevestigen of ze positief heeft gereageerd op het verzoek van het staatshoofd en vraagt om een formeel bericht vanuit het kabinet af te wachten

Toen Marie Levens werd benaderd, werd het duidelijk dat president Desi Bouterse de ontslagaanvraag van minister Robert Peneux zou accepteren. Peneux stelde zijn portefeuille op 13 december 2017 ter beschikking van de president.

Ferrier is voorzitster van de presidentiële commissie Kinder- en Adolescentenbeleid. Zij heeft gepleit voor een integrale aanpak tussen acht ministeries die hiermee te maken hebben. Zij houdt zich ook intensief bezig met geweld tegen kinderen en vroege stimulatie van kinderen. Ferrier is bekend om haar inzet voor verbeteren van de leefomstandigheden van het kind.

Peneux werd op 12 augustus 2015 minister in het kabinet Bouterse II. Hij heeft in deze periode diverse aanvaringen gehad met de Bond van Leraren in het proces naar herwaardering van de leerkrachten. Peneux stelde om principiële redenen zijn portefeuille ter beschikking van de president.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten