donderdag 22 maart 2018

Nog geen gemeente in zicht voor landelijke intocht van Sinterklaas

NTR stuurt brandbrief aan het Nederlands Genootschap van Burgemeesters


Gemeenten staan niet te springen om de landelijke intocht van Sinterklaas te organiseren. De NTR heeft een brandbrief gestuurd aan het Nederlands Genootschap van Burgemeesters met het verzoek burgemeester te benaderen de organisatie op zich te nemen, meldt RTL Nieuws vandaag, donderdag 22 maart 2018, aldus De Telegraaf.

'Natuurlijk willen wij niet dat er op deze manier een einde zou komen aan deze 66-jarige nationale televisie traditie.' De NTR zendt het kinderfeest elk jaar uit en doet samen met de jaarlijks wisselende gemeente de organisatie.

In de brief, die in handen is van RTL Nieuws, is te lezen dat er tot vorig jaar altijd een of meer gemeenten waren die bij de NTR een verzoek indienden voor de intocht. Dit jaar was dat niet het geval.

Ajé Boschhuizen schreef op 7 maart namens de NTR aan het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB): 'Tot op heden heeft er zich nog geen enkele gemeente gemeld. Naar de oorzaken daarvan kunnen wij slechts raden. We zouden natuurlijk kunnen afwachten tot zich in de komende tijd wellicht alsnog een gemeente meldt, maar dat is - gezien de lange voorbereidingstijd van zo’n grootschalig project - nogal riskant met het oog op de planning.'

De laatste jaren ging het regelmatig mis bij de intocht van Sint. Vorig jaar blokkeerden tegenstanders van Zwarte Piet de snelweg A7 bij Joure. In 2016 werd een grote anti-Zwarte Piet groep aangehouden vanwege het negeren van een demonstratieverbod.

 De NTR trekt aan de bel want als een gemeente zich niet snel meldt, kan de organisatie wellicht niet doorgaan. 'Wellicht zijn er onder uw collega’s wel degelijk burgemeesters die met ons dit prachtige feest op zaterdag 17 november 2018 zouden willen vieren. We hopen daarom dat u deze vraag namens ons bij hen zou willen neerleggen. Zoals gezegd, begint de tijd te dringen.'

Tijdens een vergadering van Nederlands Genootschap van Burgemeesters vorige week is de brief voorgelezen, aldus RTL Nieuws. Bij die vergadering waren zestig burgemeester aanwezig. Ook alle andere burgemeesters zullen de brief nog krijgen. NGB-voorzitter Liesbeth Spies vertelt aan RTL Nieuws, dat vier gemeenten zich hebben gemeld voor de contactgegevens van de NTR. Het is niet duidelijk of gemeenten zich al daadwerkelijk hebben aangemeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten