donderdag 22 maart 2018

Miss Venezuela-schoonheidswedstrijd opgeschort vanwege beschuldigingen van seksuele gunsten en corruptie

Deelneemsters beschuldigen elkaar van ontvangen van geld van zakenlieden en ambtenaren in ruil voor seksuele gunsten

Mariana Jimenez, een van de Miss Venezuela's. (Bron foto: AP/Fernando Llano)


De Miss Venezuela-schoonheidswedstrijd wordt opgeschort nadat beschuldigingen van seksuele gunsten en financiële corruptie online naar voren waren gekomen. Oud-Miss Venezuela-deelneemsters hebben andere deelnemers beschuldigd van het ontvangen van geld van zakenlieden en overheidsfunctionarissen in ruil voor seksuele gunsten.

Casting voor Miss Venezuela en Mister Venezuela is nu opgeschort. De wedstrijd heeft een interne evaluatie van de claims aangekondigd.


De controverse begon nadat een anti-corruptiezaak tegen de staatsoliemaatschappij werd gelanceerd en een aantal mensen eind vorig jaar werd gearresteerd. Miss Venezuela-deelneemsters kwamen vervolgens naar voren en beweerden dat sommige vrouwen die aan de wedstrijd hadden deelgenomen, profiteerden van corruptie bij de overheid.



In reactie op de aantijgingen op social media en in de regionale pers, zei de Miss Venezuela-organisatie dat ze audities zou opschorten terwijl een onderzoek moet vaststellen of iemand die met de wedstrijd te maken had 'betrokken was bij activiteiten die in strijd waren met de waarden en ethiek van het evenement'.

Een centrum dat kandidaten voorbereidt op de wedstrijd in de hoofdstad Caracas is ook gesloten.

Venezuela, dat worstelt met 's werelds hoogste niveaus van hyperinflatie en een bevolking van slechts 32 miljoen heeft, is een van de meest succesvolle landen dat deelneemt aan internationale schoonheidswedstrijden. Het land heeft zeven Miss Universe en zes Miss World-winnaars.



A post shared by Org Miss Venezuela (@missvenezuela) on


(Suriname Mirrorr/BBC News/El Pais/YouTube/Instagram/Twitter) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten